ПВЦ ПРОЗОРЦИ

ПВЦ прозорците го отсликуваат личниот карактер на вашиот дом, додека одвнатре, тие се дизајнирани да овозможат доволно светлина и да обезбедат пријатно естетско чувство. ПВЦ прозорците исто така треба да ве заштитат од бучава и студ, одржувајќи ја топлината во домот со лесно одржување и чистење. Со оглед на тоа што нудиме ПВЦ прозорци имаме неколку различни производители на ПВЦ профили, со неколку различни својства, во понатамошниот текст ќе се осврнеме на просечните и општите спецификации на ПВЦ прозорците.

Одлична отпорност на ПВЦ прозорците во сите временски услови

ПВЦ е еден вид пластика што заради своите цврсти својства и леснотијата на производство, се повеќе се користи во градежната индустрија, не само како замена за дрво, туку и како замена за бетон и глина.

ПВЦ прозорците се произведуваат на таков начин што ќе издржат секакви временски услови и ненадејни промени во времето, за време на кои структурата на ПВЦ прозорците полека се шири и се стеснува, обезбедувајќи секогаш максимална отпорност со соодветно стакло. ПВЦ прозорците исто така делумно ги блокираат УВ и IR зраците.

ПВЦ материјалот за прозорци е во состојба да издржи температури до 82 ° C без да ја уништи структурата на профилот, што значи дека подолгото изложување на силно сонце нема да доведе до пад на квалитетот на ПВЦ прозорците во текот на целиот живот.

Звучна заштита и изолација

ПВЦ прозорците од системот со повеќе комори за профили, дури и без изборна можност за затворање на прозорци на повеќе места, значително ја намалуваат количината на надворешен шум. Во просек, бучавата се сведува на 1/8 од оригиналниот звук.

Заштита од бучава со ПВЦ прозорци

Со правилно избирање на ПВЦ прозорците го добивате посакуваното ниво на заштита од бучава, така секој миг по натаму ќе го поминете во мир. Во зависност од вашата предиспозиција, звучната изолација на ПВЦ прозорците може да се прилагоди за да апсорбира бучава од 30 до 44 dB.

Вистинска заштита од провала

Според вашите лични потреби, можете да се заштитите од провала во зависност од положбата на ПВЦ прозорците, без оглед дали се лесни или многу тешки за пристап.

Според истражувањето за просечна потрошувачка на енергија во домаќинството, дури 37% од енергијата се губи преку прозорците

Правилниот избор на ПВЦ прозорци и квалитетно стакло може драстично да ја намали загубата на топлина, како и висината на сметките за греење. Точните димензии на прозорците се битни за заштита од загуба на топлина, во спротивно ќе имате загуба на топлина во вашиот дом. Повеќе-коморни профили на ПВЦ прозорци, добиени со процес на истиснување на одредена количина комори, ја намалуваат дисперзијата на надворешната температура во внатрешноста на профилот, додека самиот материјал е исклучително слаб проводник на топлина.

Комплетна отпорност на вода

Аглите на ПВЦ прозорците се спојуваат заедно и формираат уникатна и комплетна структура. Во случај на потреба за дополнително осигурување, се користи двоен слој на гумена пластика (TPE) околу целата рамка на прозорецот за да се спречи евентуално истекување на вода.

Отпорност од корозија на пвц прозорците

Без разлика дали живеете во центарот на градот, во исклучително загадено подрачје или имате резиденција на песочна плажа. Ниту влажен воздух, ниту чад не може да кородираат или да ги оштетат ПВЦ прозорците.

Одлична отпорност на пожар

Иако ПВЦ прозорците не се огноотпорни, полимерот, материјалот од кој се направени ПВЦ прозорците, не е запалив. Поради високата концентрација на хлор и други состојки, тој ќе се изгасне самостојно, сите наши профилни системи се изработени според високи стандарди, гарантирајќи безбедност за вас и вашето семејство.

Атрактивноста на пвц прозорците

Сите наши ПВЦ прозорци се изработени од тврд, мазен материјал со заоблени рабови. Бојата на профилот нема да избледи или пожолти со текот на времето, а со повремено чистење на прозорците ќе добиете изглед и сјај исто како нови ПВЦ прозорци.